Usain Bolt. Povestea mea

POVESTEA CELUI MAI RAPID OM DIN LUME:

6 august 2008... Beijung China… Stadionul Bird`s Nest… 91.000 de spectatori şi o audienţă TV colosală.

 Începe finala probei de 100 de metri sprint masculin, la cea de-a XXIX-a ediţie a Jocurilor Olimpice. Pocnetul pistolului de start declanşează mii de bliţuri... peste doar 9.69 secunde, un tânăr jamaican trece primul linia de sosire şi câştigă medalia de aur.

 Deşi încetineşte pe ultimii 30 de metri, având şireturile dezlegate la un pantof, Bolt doboară recordul mondial, câştigând cursa la o diferenţă impresionantă faţă de următorul clasat. Patru zile mai târziu, Bolt câştigă aurul la 200 de metri sprint şi stabileşte un nou record mondial (19.30 secunde) cu o zi înainte de a împlini 22 de ani. Pe 22 august, conduce echipa jamaicana spre o nouă victorie şi un nou record mondial în proba de ştafetă de 4 x 100 de metri.

 Opt zile, trei medalii de aur. trei recorduri mondiale şi un nume devenit legendă.

 Viaţa lui Usain Bolt şi istoria atletismului aveau să se schimbe definitiv.

  Usain St Leo Bolt s-a născut în Trelawny, Jamaica, în august 1986. La Jocurile Olimpice de la Beijing (2008) a câştigat aurul la 100 de metri (9.69 secunde), 200 de metri (19.30 secunde) şi la ştafeta de 4 x 100 de metri (37.10 secunde). Devine, astfel, singurul sportiv care câştigă trei curse la o singură Olimpiadă, după Carl Lewis în 1984. Este, de asemenea, singurul sportiv care stabileşte trei recorduri mondiale la o singură olimpiadă.

 La Campionatele Mondiale de la Berlin (2009), Bolt a câştigat titlul mondial la ambele probe de sprint, devenind astfel primul atlet din lume care să deţină atât titlul mondial, cât şi pe cel olimpic la 100 şi 200 de metri. Tot atunci, el a doborât şi recordurile acestor probe, terminând cursa de 100 de metri în 9.58 secunde şi pe cea de 200 de metri în 19.19 secunde.

  La momentul apariţiei acestei carţi în limba română (decembrie 2012), Usain Bolt câştigase aurul olimpic pentru a doua oară consecutiv, la Jocurile Olimpice de la Londra 2012:

 - 100 de metri sprint, cu 9.63 secunde şi un nou record olimpic

 - 200 de metri sprint, cu 19.32 secunde

 - 4 x 100 de metri ştafetă (echipa Jamaicăi) cu 36.84 secunde şi un nou record mondial.

  9.58 este povestea lui Usain Bolt scrisă de el însuşi. Este o carte despre puştiul slăbănog din Trelawny, locul unde se fac cei mai buni cartofi dulci de pe pământ. Este istoria copilului care a crescut jucând cricket şi fotbal sub soarele jamaican şi care, la un moment dat, a descoperit că poate să alerge repede. Incredibil de repede. Familia, prietenii, cultura jamaicană, prăvălia tatălui său din somnorosul sătuc Sherwood Content – toate îşi găsesc locul cu naturaleţe în povestea plină de umor spusă de Usain. Este o carte despre fast-food, petreceri, muzică, dancehall şi maşini rapide.

  Usain Bolt a fost asistat la scrierea acestei cărţi de către jurnalistul britanic Shaun Curtis, renumit autor de articole sportive pentru publicaţia The Sun, cel mai vândut cotidian din Marea Britanie. Curtis a fost redactor sportiv la Daily Express şi a mai scris cartea Rio: Povestea mea, autobiografia lui Rio Ferdinand. Este căsătorit şi are doi copii.

 

pret : 87.34 lei

cod produs :CA110

 • Autor

  Usain Bolt si Shaun Custis

  Traducator

  Elena Olaru

  Redactor

  Cristina Preda

  Titlu original

  Usain Bolt: My Story: 9.58: Being the World's Fastest Man

  Editura

  Preda Publishing

  Colectia

  IRun

  ISBN

  978-606-93031-5-3

  Anul aparitiei

  2012

  Numar pagini

  288

  Format

  195 x 235 mm

Stimaţi clienţi,

Ne dorim ca fiecare client să fie pe deplin mulţumit de produsele cumpărate! Din acest motiv, la primirea coletului, vă rugăm să verificaţi conţinutul coletului înainte de semnarea procesului verbal.

Menţiunile cu privire la eventualele probleme privind conţinutul unor colete trebuie făcute în momentul livrării pe AWB sau prin întocmirea unui proces verbal de constatare, refuzând primirea coletului şi plata transportului.

Orice reclamaţii ulterioare, cu privire la aceste aspecte, ne pun în imposibilitatea de a rezolva aceste probleme.
Solicitarea detaliior despre preţul transportului se va face către curier.

Vă mulţumim!

Adauga un comentariu

1 stea 2 stele 3 stele 4 stele 5 stele
Nota